1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

Examen Licență 2022

ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA EXAMENULUI DE LICENȚĂ

– Sesiunea Iulie 2022 -

 
   

Examenul de licență se organizează în conformitate cu:

 • Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea examenelor de finalizare a studiilor în Universitatea din Craiova;
 • Ghidul FEAA privind organizarea și desfășurarea examenului de licență 2020-2021.
 1. Organizarea examenului
 1.  Conform Ghidului FEAA privind organizarea și desfășurarea examenului de licență 2021-2022, ambele probe ale examenului de licență se vor desfășura oral și succesiv în fața comisiei de examen.
 2. Documente necesare pentru înscrierea la examenul de licență sunt :
  1. Cererea pentru înscrierea la examenul de licență completată de student (formular disponibil pe site-ul facultății la adresa http://feaa.ucv.ro/);
  2. Lucrarea elaborată, in format PDF;
  3. Referatul de apreciere asupra lucrării de licență;
  4. Declarația pe proprie răspundere privind originalitatea lucrării.
 3. Pentru a se înscrie la examenul de licență:
 • o candidații vor încarca pe platforma Evidenta studentilor lucrarea in fomat .pdf cu cel putin 12 zile înainte de data susținerii examenului de finalizare a studiilor;
 • o după validarea lucrării și elaborarea Referatului de apreciere asupra lucrării de licență, de către cadrul didactic, studenții vor depune la Secretariatul FEAA, cu cel puțin 10 zile înainte de data susținerii, documentele prevăzute la pct.2.  
 • o după validare, cadrul didactic va descărca lucrarea din platforma Evidența studenților și o va transmite în format PDF către secretariatul FEAA.
 1. Examenul de licență constă în două probe, după cum urmează:
  • proba 1: Evaluarea cunoștințelor fundamentale și de specialitate;
  • proba 2: Prezentarea și susținerea lucrării de licență.
 1. În cadrul probei 1 a examenului de licență - Evaluarea cunoștințelor fundamentale și de specialitate,  studenții vor primi întrebări adresate de către membrii comisiei, dintr-un set de subiecte elaborate pentru fiecare program de studii, având ca bibliografie literatura aferentă domeniului de licenţă absolvit.
 1. Lista cu subiectele și suportul de curs pentru examen sunt încărcate pe platforma Moodle (studenții au acces cu contul și parola lor).

II. Desfășurarea examenului

 1. Evaluarea cunoștințelor fundamentale și de specialitate se va face prin examen oral, susținut în limba în care s-a studiat, în fața comisiei de examinare.
 1. Probele examenului de licență, Evaluarea cunoștințelor fundamentale și de specialitate și Prezentarea și susținerea lucrării de licență vor fi susținute una după alta, comisia având obligația de a delimita clar, pe parcursul desfășurării examenului, cele două probe la care candidatul va obține note distincte.
 1. Pentru proba 1 a examenului de licență - Evaluarea cunoștințelor fundamentale și de specialitate, comisia va adresa candidatului cel puțin câte o întrebare din disciplinele fundamentale și respectiv specialitate selectate din întrebările propuse. Se recomandă ca întrebările să fie formulate din alt subdomeniu decât cel al lucrării de licență. Timpul alocat fiecărui candidat pentru susținerea probei 1 este de maxim 10 minute.
 1. Prezentarea și susținerea lucrării de licență (proba 2) se va desfășura oral, fiecare student având alocate cel mult 15 minute. Întrebările formulate de către membrii comisiei vor fi numai din tematica lucrării.
 1. Notele la examenul de licență susținut oral, în fața comsiiei de examen nu pot fi contestate.
 1. Nota de promovare trebuie să fie cel puţin 5,00 la fiecare din cele două probe.
 1. Media de promovare a examenului de licenţă trebuie să fie cel puţin 6,00.
 1. Media fiecărei probe, calculată ca medie aritmetică a notelor membrilor comisiei de examen, precum şi media examenului de licenţă, se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire.
 

Documente utile

Anexa 1 - Cerere lucrare de licenta

Anexa 2 - Convenție practică

Cerere înscriere la examenul de licență și Declarație de Originalitate (Word)  /  (PDF)

Ghid examen licență

Referat asupra Lucrarii de Licenta (Word)  /  (PDF)

 ec lic
   
   
   
 

Share

Utilizam fisiere de tip cookie pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna, prin personalizarea continutului si pentru a analiza traficul website-ului. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.Sunt de acord