1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

În atenția studenților străini

Inspectoratul General pentru Imigrări a inițiat o campanie de informare online a cetățenilor străini aflați la studii care doresc să desfașoare activități lucrative pe teritoriul României. Campania are ca scop creșterea gradului de informare cu privire la oportunitățile oferite pe acest sector și conștientizarea riscurilor la care se expun în situația nerespectării prevederilor legale privind angajarea în Romania.

Astfel pentru evitarea situațiilor de risc, Inspectoratul General pentru Imigrări a pus la dispoziția celor interesati un set de materiaIe informative, în cadrul cărora sunt prezentate informații de baza și ultimele noutăți legislative. MateriaIele pot fi accesate pe site-ul public disponibil la adresa www.igi.mai.gov.ro. urmând linkuriIe :

http://igi.mai.gov.ro/ro/bIog/campanie-de-informare-stuclentilor-straini-si-angajatorilor

http://igi.mai.gov.ro/en/content/coming-trip-romania

Cadrul normativ și condițiile în care cetățenii străini proveniți din state terțe, non-UE, pot desfășura activități lucrative pe teritoriul statului român sunt stabilite de O.U.G. nr. 25/2014, privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, respectiv de O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Share
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue, we’ll assume that you are happy to receive all the cookies on the FEAA website.