1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Gherghinescu Gheorghe

Gherghinescu

Am absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității din Craiova în anul 1978, după patru ani de studii în care m-am străduit să fiu cu adevărat student, adică am citit mult și am dobândit cunoaștere într-o măsură mult mai mare decât mi-aș fi închipuit eu vreodată că sunt în stare. Pentru mine, ca și pentru alți studenți studioși, anii de facultate ne-au deschis mintea pentru dobândirea de cunoștințe solide în domeniul științelor economice, dar ne-au deschis și calea în viață. M-am căsătorit cu o colegă de grupă, după ce ne-am studiat unul pe altul timp de aproape patru ani, apoi ne-am angajat, pe bază de repartiție guvernamentală, la două mari întreprinderi din Craiova, fiecare aducându-și contribuția proprie: soția cu domiciliul în oraș, eu cu media de absolvire mai mare.

A fost doar începutul unei cariere profesionale de aproape 40 de ani, 10 ani în industrie și 30 de ani la Banca Națională a României. De multe ori îmi spun că am fost un om norocos și poate așa a și fost. Mi-a pus Dumnezeu mâna în cap, după cum obișnuia să spună uneori domnul profesor Constantin Fota absolvenților cu un debut reușit în carieră. Am avut multe oportunități în lunga mea carieră profesională pe care am știut să le pun în valoare. Iar pe fiecare treaptă pe care am urcat, am muncit cu profesionalism, cu respect pentru mine și pentru oamenii care mi-au fost cu adevărat colegi. Am învățat o viață întreagă, și de nevoie, dar și de plăcere, din curiozitate, de cele mai multe ori. Iar deschiderea spre cunoaștere are rădăcini adânci în anii de școală.


 

Gherghinescu Gheorghe

Director regional

Sucursala Regională Dolj a Băncii Naționale a României

Secția Economia Industriei, Construcțiilor și Transporturilor – Promoția 1978

 

 

Share

Utilizam fisiere de tip cookie pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna, prin personalizarea continutului si pentru a analiza traficul website-ului. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.Sunt de acord