1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Cercul de Analiză și Evaluare Financiară a Organizațiilor

Organizatori: Cercul de Analiză și Evaluare Financiară a fost înființat cu mai bine de șapte ani în urmă la inițiativa colectivului de Analiză Economico - Financiară din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor avându-l ca și coordonator pe dl. Prof. univ. dr. Marian SIMINICĂ.

Grup țintă: AEFO se adresează în general studenților Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea din Craiova, însă în mod deosebit se adresează studenților de anul III și masteranzilor.

Periodicitate: Cercul de Analiză și Evaluare Financiară se desfășoară pe parcursul celor două semestre, mai exact în perioada octombrie – decembrie din semestrul I și martie – mai din semestrul II.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100004682113238 

Obiective: Prin tematicile stabilite cu ocazia fiecărei întâlniri în interesul și pentru dezvoltarea personală și profesională a studenților, Cercul AEFO are ca obiectiv principal impulsionarea studenților și masteranzilor în vederea consolidării cunoștințelor față de mediul economic, în general, dar mai ales a mediului antreprenorial.

Accentul este pus pe teme precum:

  •        analiza și diagnosticul financiar al întreprinderilor;
  •        planul de afaceri – importanță, etape în vederea realizării, structură;
  •        evaluarea financiară a organizațiilor.

Activități: Pe parcursul întâlnirilor, studenții implicați în activitățile cercului au de realizat individual sau în grup analiza economico - financiară a unei întreprinderi selectată de aceștia. Pe lângă aceste analize au de realizat și un plan de afaceri privind extinderea, dezvoltarea activității întreprinderii sau, de ce nu, chiar înființarea unei întreprinderi noi.

Periodic sunt invitați oameni ai mediului de afaceri craiovean din diverse domenii, ce vin și prezintă ideea lor de afaceri, cum au pornit la drum în realizarea unei afaceri, obstacole, soluții în depășirea acestora.

Rezultate: În urma activităților desfășurate la Cercul de Analiză și Evaluare Financiară, studenții își dezvoltă capacitatea de sinteză și exprimare a fenomenelor economice ce țin de activitatea curentă a întreprinderilor.

Prin întâlnirile cu antreprenorii craioveni aceștia își depășesc emoțiile în a se exprima în public, uneori dezvoltându-și capacitatea de exprimare și susținere a unei idei bazate pe cunoștințe solide.

Totodată au loc și participări la diferite competiții naționale, un exemplu fiind EME organizat de Facultatea de Științe Economice, Universitatea Valahia din Târgoviște, competiție la care anul trecut am obținut locul II.

La final, aceștia sunt răsplătiți prin înmânarea unei diplome de participare iar cele mai bune expuneri, prezentări au fost premiate, astfel că de-a lungul timpului printr-o participare medie de 50 studenți am acordat în jur de 350 de diplome.

Informații despre ediția viitoare: Întâlnirile periodice sunt anunțate pe pagina de Facebook a cercului sau la sala 351 din cadrul FEAA, Universitatea din Craiova.

 

Galerie foto

Share

Utilizam fisiere de tip cookie pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna, prin personalizarea continutului si pentru a analiza traficul website-ului. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.Sunt de acord